Ingrediente:
2 kg faina
40 g drojdie proaspata
1 lingurita sare
200 g zahar tos
2 oua
coaja de la o lamaie
1,5 l apa minerala
1 l ulei
1 fiola esenta de lamaie
100 ml lapte
Preparare:
Din drojdie, lapte si 2 linguri de zahar se face o maia care se lasa
la crescut, pana face basicute si isi dubleaza volumul.Se pune intr-un lighean mai mare faina, sarea, zaharul, ouale, coaja si
esenta de lamaie.Se toarna putin cate putin toata apa minerala. Se framanta bine, pana cand aluatul face basicute.Se lasa la crescut 30 de minute, se pune pe masa de lucru faina, apoi se
intinde aluatul de circa 1,5 cm grosime. Cu o forma rotunda, sau cu gura
unui pahar, date prin faina se taie cerculete, pe care le mai lasam la
crescut inca 20 de minute. Se incinge uleiul bine, apoi se prajesc gogosile pe
ambele parti pana se rumenesc frumos. Se scot pe un prosop
absorbant, apoi se pudreaza cu zahar pudra.
Gogosi pufoase
Etichete:
dulciuri
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
1 comentarii:
Cand vad aceasta reteta imi vine sa mananc pagina.
Trimiteți un comentariu