RSS

Azi va prezentam super chec marmorat neinecacios si simplu de facut!

Chec marmorat

Ingrediente:

8 oua
2 cani zahar
2 cani faina
20 linguri ulei
2 praf de copt
esenta de vanilie
esenta de rom
optional coaja de lamaie/portocala
cacao
zeama de lamaie



Preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul, galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se amesteca albusurile cu galbenusurile, se adauga esentele si faina in ploaie. Separat se stinge praful de copt in zeama de lamaie si se adauga si el. Intr-un alt bol se pune putina compozitie, se adauga putina apa si cacao si se amesteca pana la omogenizare. Se pune la incins cuptorul, se tapeteaza tava cu hartie de copt si se pune un strat compozitie alba, un strat compozitie neagra si iar compozitie alba apoi se invarte cu o lingura pentru a se dispersa compozitie cu cacao in cea alba. Se coace la foc mic spre potrivit timp de aproximativ 45 minute incercandu-se cu un pai sau o scobitoare din cand in cand. Cand nu se mai lipeste compozitie de pai inseamna ca e gata.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 comentarii:

Maria spunea...

super usor de facut!

Ely spunea...

Usor de facut si merge atat de bine limineata cu o cana de lapte cald... MMMMM Mi-e dor de copilarieee!

Roxana spunea...

Sper ca glumiti cand ziceti ca e usor de facut... Am avut o perioada cand m-am jurat ca nu mai incerc sa mai fac chec in viata mea. Acum am facut unul si mi-a iesit si am prins curaj :D

Mihaela spunea...

ma bucur ca ai incercat si ti-a iesit, mie nu mi se pare deloc greu de facut, ci chiar foarte simplu si garantat iese.

Magda spunea...

Eu am incercat sa fac chec acum ceva vreme si a iesit un fiasco. Citind reteta asta...parca m-as incurca. Sa-mi tineti pumnii!

Dana spunea...

Pare destul de usor de gatit.Multumesc de reteta.

Trimiteți un comentariu