Ingrediente:
8 oua
2 cani zahar
2 cani faina
20 linguri ulei
2 praf de copt
esenta de vanilie
esenta de rom
optional coaja de lamaie/portocala
cacao
zeama de lamaie
Preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul, galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se amesteca albusurile cu galbenusurile, se adauga esentele si faina in ploaie. Separat se stinge praful de copt in zeama de lamaie si se adauga si el. Intr-un alt bol se pune putina compozitie, se adauga putina apa si cacao si se amesteca pana la omogenizare. Se pune la incins cuptorul, se tapeteaza tava cu hartie de copt si se pune un strat compozitie alba, un strat compozitie neagra si iar compozitie alba apoi se invarte cu o lingura pentru a se dispersa compozitie cu cacao in cea alba. Se coace la foc mic spre potrivit timp de aproximativ 45 minute incercandu-se cu un pai sau o scobitoare din cand in cand. Cand nu se mai lipeste compozitie de pai inseamna ca e gata.
Chec marmorat
Etichete:
dulciuri
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
6 comentarii:
super usor de facut!
Usor de facut si merge atat de bine limineata cu o cana de lapte cald... MMMMM Mi-e dor de copilarieee!
Sper ca glumiti cand ziceti ca e usor de facut... Am avut o perioada cand m-am jurat ca nu mai incerc sa mai fac chec in viata mea. Acum am facut unul si mi-a iesit si am prins curaj :D
ma bucur ca ai incercat si ti-a iesit, mie nu mi se pare deloc greu de facut, ci chiar foarte simplu si garantat iese.
Eu am incercat sa fac chec acum ceva vreme si a iesit un fiasco. Citind reteta asta...parca m-as incurca. Sa-mi tineti pumnii!
Pare destul de usor de gatit.Multumesc de reteta.
Trimiteți un comentariu