RSS

Azi va prezentam super chec marmorat neinecacios si simplu de facut!

Tort foarte fin

Ingrediente blat:
12 oua
12 linguri de zahar
4 lingurite de faina
50 g cacao
1 cescuta de rom
ciocolata rasa marunt


Ingrdiente crema:
10 linguri de zahar
400 g unt
150 g cacao
200 ml  lapte
1/2 cescuta de rom

Preparare: Se freaca galbenusurile  cu zaharul timp de 30 min. pana devin o pasta compacta, se adauga pe rand cele 4 lingurite cu faina cernuta, apoi 50 g cacao, de asemenea cernuta. Se freaca bine compozitia si la urma se incorporeaza albusurile batuta spuma foarte tare. Se toarna intr-o cratita de 3 kg unsa bine si tapetata cu faina, care se introduce in cuptorul incins, la foc mai iute, cateva minute, pana creste aluatul.Se tine la foc mic cca. 45 min.Se va evita deschiderea usii cuptorului pt a nu se lasa compozitia.Dupa ce s-a copt, se mai tine in forma pana se raceste, apoi se rastoarna pe o planseta si se taie in 2-3 blaturi care se stropesc cu rom(se insiropeaza) si se umplu cu urmatoarea crema: Se pun la fiert laptele, zaharul si cacaoa timp de 15 minute, pana se ingroasa. In timpul fierberii, se va amesteca pt. a nu se prinde. In timp ce cacaoa se raceste, se freaca untul spuma apoi se aduga treptat crema. Tortul se imbraca in crema , iar ciocolata se rade foarte marunt pe toata suprafata tortului si pe marginea lui.Ultima bucatica de ciocolata , care nu se poate rade, se taie bucatele care se infig pe tort.Separat, se poate servi o portie de frisca.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu