RSS

Azi va prezentam super chec marmorat neinecacios si simplu de facut!

Prajitura "Alba ca Zapada "

Ingrediente blat :
200 g zahar
100 ml ulei
60 ml lapte
2 oua
1 lingurita amoniac
1 lingura otet
500 g faina
sare

Ingrediente crema : 
300 g unt
240 g zahar pudra
300 ml lapte
60 g faina
3 lamai
50 g zagar vanilat

Preparare : Se freaca zaharul cu ouale si se adauga amoniacul, stins cu otet, uleiul, sarea,laptele si la sfarsit, treptat, faina cat inghite compozitia, avand grija se se amestece continuu.Coca obtinuta se imparte in 3 si se coace in tavi ( presarate cu faina ), la foc mic.Untul se freaca cu zaharul si cu zeama de lamaie. Separat, faina se dizolva in lapte si se pune la fiert, timp de 10-15 min, avand grija sa se amestece continuu pentru a nu se prinde de cratita.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Cand compozitia s-a racit, se adauga untul preparat ca mai sus, obtinandu-se o crema cu care se ung foile, ce se aseaza una peste alta.Inainte de a fi servita, prajitura se pune la rece cateva ore.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu