Ingrediente:
1/2 kg zahar tos
1 pachet unt
2 linguri cacao
1/2 cana lapte
4 oua
100 g nuci
50 g cacao
200 g faina
1 praf de copt dizolvat in zeama de la o lamaie
Preparare: Zaharul cu untul, laptele si cele 2 linguri de cacao se topesc la foc mic, pana dau in clocot. Din aceasta compozitie se scot 15 linguri, care se pun deoparte. Restul se raceste, apoi se adauga cele 4 galbenusuri pe rand, frecand intr-una. Se bat albusurile spuma si se adauga alternativ cu faina si praful de copt dizolvat in lamaie, apoi nucile date prin masina. Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit pana se dezlipeste de pe margini. Cele 15 linguri pastrate se pun pe foc cu 50 g cacao pana dau in 2-3 clocote. Se scoate tava si imediat se toarna aceast crema pe deasupra, se intinde bine cu un cutit si se da la rece.
Prajitura Negresa
Etichete:
dulciuri
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu