Ingrediente blat:
6 oua
250 g zahar
200 g faina
1 praf de copt
Ingrediente sirop:
100 ml rom
zeama de la 1 lamaie
Ingrediente crema:
100 g unt
150 g zahar
200 g nuci macinate
150 g marmelada
Ingrediente glazura:
100 g zahar
3 linguri apa
2 linguri cacao
unt cat o nuca
Prepararea: Din elementele indicate se face un blat care, copt, se taie in doua : Partea de jos se unge cu marmelada, iar partea de sus se taie in cuburi, se pun intr-un castron si peste ele se toarna zeama de la o lamaie si 100 ml rom.Pentru crema, se freaca untul cu zaharul si nucile pana se fac spuma.Se amesteca cu aluatul umezit cu rom, se aseaza peste blatul uns cu marmelada si se apasa, dandu-i forma de tort. Deasupra se pune, fierbinte, glazura facuta astfel : Se pun la fiert zaharul cu apa si cacaoa pana se leaga bine. Se pune apoi untul si, cand acesta s-a topit, se toarna peste tort.
Tort Ametitor
Etichete:
dulciuri
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu