Ingrediente blat:
8 oua
1 praf de sare
8 linguri zahar
8 linguri faina
1 lingura unt si faina pt tava
Ingrediente crema:
3 oua
4 linguri cacao
16 linguri zahar
8 linguri faina
1 l lapte
200 g unt
Ingrediente sirop:
1 cana zahar
2 cani apa
1 fiola esenta de rom
Ingrediente ornat:
200 ml frisca lichida
2 linguri caca sau ciocolata
fructe confiate sau proaspete
Preparare blat: Se bat albusurile spuma cu sarea. Se adauga zaharul si se bate in continuare, apoi se incorporeaza treptat galbenusurile si faina, se amesteca usor de jos in sus. Se toarna compozitia in tava de la aragaz unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace blatul in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, timp de 30 minute.
Preparare crema: Se amesteca ouale cu cacaoa, zaharul, faina, apoi se toarna laptele, putin cate putin. Se fierbe compozitia pe baie de aburi pana se ingroasa. Se freaca spuma untul si se adauga crema racita.
Preparare sirop: Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul, iar cand s-a racit se pune esenta de rom.
Asamblare prajitura: Se insiropeaza latul racit, se intinde uniform crema, se acopera cu un strat de frisca batuta si se presara cacao sau ciocolata rasa fin. Se taie prajitura in bucati, care se decoreaza cu fructe.
Chant eclair
Etichete:
dulciuri
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu