Ingrediente:
150 g unt sau margarina
50 g zahar
1 galbenus
1 ou intreg
200 g smantana(sau iaurt)
400 g faina
praf de copt
1 praf de sare
Preparare: Se freaca untul(margarina) cu 50 g zahar, se pune 1 galbenus, oul intreg, smantana(iaurtul), un praf de sare, faina amestecata neaparat cu praful de copt, se amesteca fara sa se framante pana se incorporeaza toata faina. Se pune aluatul in frigider pana se pregateste umplutura cu mere sau branza. Se imparte aluatul in 2, se intinde in tava, se pune umplutura, se pune a doua foaie deasupra. Se unge cu albusul (de la galbenusul care s-a pus in coca) batut cu furculita. Pentru decor, se trage cu furculita deasupra. In aluat se poate adauga lamaie si coaja pentru esenta.
Aluat pentru placinta
Etichete:
dulciuri
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu