RSS

Azi va prezentam super chec marmorat neinecacios si simplu de facut!

Gogosi pufoase

Ingrediente:

2 kg faina
40 g drojdie proaspata
1 lingurita sare
200 g zahar tos
2 oua
coaja de la o lamaie
1,5 l apa minerala
1 l ulei
1 fiola esenta de lamaie
100 ml lapte

Preparare:

Din drojdie, lapte si 2 linguri de zahar se face o maia care se lasa la crescut, pana face basicute si isi dubleaza volumul.Se pune intr-un lighean mai mare faina, sarea, zaharul, ouale, coaja si esenta de lamaie.Se toarna putin cate putin toata apa minerala. Se framanta bine, pana cand aluatul face basicute.Se lasa la crescut 30 de minute, se pune pe masa de lucru faina, apoi se intinde aluatul de circa 1,5 cm grosime. Cu o forma rotunda, sau cu gura unui pahar, date prin faina se taie cerculete, pe care le mai lasam la crescut inca 20 de minute. Se incinge uleiul bine, apoi se prajesc gogosile pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Se scot pe un prosop absorbant, apoi se pudreaza cu zahar pudra.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Prajitura alb si negru

Ingrediente blat:
6 linguri faina
6 oua
250 g zahar(eu am pus numai 200)
2 linguri cacao
1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu otet
Ingrediente creme:
3 oua
3 linguri faina
250 g zahar
1 cana lapte
1 pachet margarina pentru prajituri
2 linguri cacao
100 g nuca de cocos
3 pachete biscuiti piknik
 
 
Preparare:

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga cacaua, faina,bicarbonatul si albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se coacie la foc potrivit aproximativ 30 de minute.Apoi se amesteca ouale batute cu faina, laptele si zaharul, apoi se fierb pe baie de aburi pana se ingroasa.Se da compozitia deoparte, se lasa sa se raceasca putin apoi se adauga margarina frecata spuma si  se omogenizeaza crema.Se imparte in doua crema. Intr-o jumatate se adauga cacaua si in una cocosul. Se rastoarna blatul racit, se intinde crema de cocos, apoi se pun biscuitii pe care i-am stropit cu putina apa cu zahar vaniliat.Deasupra se intinde crema de cacao, apoi se presara cocos.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS